Zpětnovazební procesy


Účelem zpětnovazebních procesů je zjišťování míry spokojenosti určité skupiny osob s činností jiných osob nebo hodnocení naplnění očekávání. V rámci budování systému řízení kvality se MENDELU zaměřila na čtyři klíčové skupiny, a to na absolventy, studenty, zaměstnance univerzity a zaměstnavatele absolventů. 

 

 

Absolventi

Mezi pravidelně realizované zpětnovazební procesy patří dotazníkové šetření mezi absolventy. Sběr dotazníků od absolventů probíhá jednou ročně zpravidla v období květen - červenec. Dotazníkového šetření se účastní jak čerství absolventi, tak absolventi rok od ukončení studia.Podrobnější informace a výsledky předešlých šetření naleznete zde.

 

Zaměstnanci

Zpětná vazba ze strany zaměstnanců se na MENDELU získává zaměstnaneckými průzkumy.  Průzkum spokojenosti zaměstnanců a zaměstnankyň s prací a pracovním prostředí na MENDELU je realizován zaměstnanci v oblasti řízení lidských zdrojů. Hlavním cílem je porozumět potřebám, preferencím a postojům zaměstnanců ve vztahu k pracovnímu prostředí, pracovním podmínkám, vedení, komunikaci, rozvoji a dalším aspektům pracovního života. Výsledky zaměstnaneckých průzkumů naleznete zde.

 

Studenti

Mezi pravidelně realizované zpětnovazební procesy patří tzv. „předmětové evaluace“, tedy hodnocení úrovně výuky jednotlivých předmětů z pohledu studentů. K tomuto procesu je v posledních letech přidáno také hodnocení spokojenosti studentů se službami poskytovanými pracovišti fakult a vysokoškolského ústavu, celoškolskými a rektorátními pracovišti. Hodnocení je studentům volně dostupné v průběhu celého roku. Realizaci hodnocení uskutečňuje každé pracoviště vlastním způsobem.

 

Zaměstnavatelé

- probíhá aktualizace

Zpětná vazba od zaměstnavatelů je v rámci aktivit projektu OP VVV Konkurenceschopný absolvent Mendelovy univerzity v Brně získávána formou realizace workshopů se zaměstnavateli, uzavírání Memorand o spolupráci a v rámci realizace Kariérního dne na MENDELU, veletrhu pracovních příležitostí pro studenty a absolventy MENDELU. Spolupráci se zaměstnavateli zaštiťuje Institut celoživotního vzdělávání (ICV) MENDELU.

V rámci projektu OP VVV Konkurenceschopný absolvent Mendelovy univerzity v Brně bylo naplánováno a zrealizováno celkem 10 workshopů se stávajícími i potencionálními zaměstnavateli absolventů MENDELU. S vybranými zaměstnavateli bylo dosud uzavřeno 30 Memorand o spolupráci.

Další aktivitou, v rámci níž je navazována a dále upevňována spolupráce se zaměstnavateli, je realizace Kariérního dne na MENDELU. Tato akce se koná jedenkrát ročně a poskytuje zaměstnavatelům a studentům, potažmo absolventům MENDELU, jedinečný prostor k propojení univerzitního prostředí a světa práce (viz https://kariera.mendelu.cz)  -

Mgr. Martina Miškelová, Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně.

 

 

 

AKTUALITY

 

  • 18. 4. 2024 - Proběhne společné setkání s garanty SP, více informací naleznete zde.
  • 14.3 - 15.3. 2024 - Proběhlo setkání RVH se zástupci fakult a součásti, více informací naleznete zde.
  • Probíhá tématické hodnocení kvality pro rok 2024, více informací zde.
  • Únor 2024 - Bylo zveřejněno vyhodnocení dotazníkového šetření RVH, dostupné zde.

 

<< <  Duben 2024  > >>
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Oddělení kvality

 

KANCELÁŘ

  • Zemědělská 1, 613 00 Brno
  • budova A, 5.NP, dv. č. N5031

KONTAKT